főoldal

Hírek

Szeretetteljes Karácsonyt és
Örömteli Új Évet kíván
a Panoráma Világklub csapata!


 Valaki vigyáz rád    (Kattintás után meghallgatható)

 Áldott  Ünnepeket! Athbhliain Faoi Mhaise! Frohliche Weihnachten! Sarbatori Fericite! Joyous Solstice! Mele Kurisumasu!  Mele Kalikimaka! Merry Christmas! Happy Hanukkah! Pari Dzounount! Happy Holidays! Veseli Vanoce! Feliz Navidad! Joyeux Noel! Bom Natal! God Jul! Cheers! Happy New Year! Chag Sameach! Boas Festas! Gut Yontif! Iyi YIllar! Wesolych Swiat! Velelykh Svyat! Season's Greetings! Gung Hay Fat Choy! Felican Jarfinon! Joy to the World! Stastny Novy Rok!

A X. Magyar Világtalálkozó záró eseményének
Nyársapát adott otthont

Nagysikerű  és kiváló szervezésű
kulturális és gasztrofesztivál 
Reggeltől éjfélig zajlottak a programok a X. Magyar Világtalálkozó záró
eseményén, amelynek Nyársapát adott otthont. Remek hangulat, nagyszerű
fellépők, ízes finomságok jellemezték az egész napos rendezvényt, amelyen
hivatalosan is megalakult a Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége, a VIGASZ
- Részletesen.


AJÁNLÓ A PANORÁMA VILÁGKLUB MÁSODIK FÉLÉVI RENDEZVÉNYEIBŐL

Megtartjuk a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvényeit

Vidéki események Kovácsvágáson, Nicken, Nyársapáton – Trianoni emlékút négy országban – Irodalmi fórum, záró rendezvény Budapesten

A Balatonon kezdtünk, Borsodban és Győr-Moson-Sopron- megyékben és a négy országot érintő trianoni emlékúttal folytatjuk, majd Nyársapát ad helyet a konyhavilágnapnak; Budapesten  irodalmi fórumot tartunk a 100 éves ausztráliai publicista, Csapó Endre tiszteletére, s a Stefánia Palotában egy zenés, táncos esttel zárulnak a programok.

A járvány miatt az elmúlt egy évben két alkalommal is elhalasztottuk a X. Magyar Világtalálkozó tervezett rendezvényeit, sok nehézséget okozva ezzel szervezőknek, fellépőknek és az érdeklődő közönségnek, de most úgy tűnik levonulóban a járványveszély, s lehet tervezni a programokat.  Alkalmazkodva az új helyzethez a Szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja valamennyi tervezett rendezvényt, de nem beszűkítve két hétre, ahogyan eredetileg lett volna, hanem, ahogyan a lehetőségek engedik az év második felében: a szervezők, a fellépők és a helyszínek egyeztetésével a számukra kedvező időpontban és helyszínen kerülnek, teljes járványügyi biztonsággal sorra az események.

A tervezett Társadalmi Párbeszéd Fórum  még a múlt év őszén sikeresen lezajlott, betartva a járványügyi szabályokat került sorra a Magyar Tudományos Akadémián, a KEP rendezésében. A népes előadógárda közreműködésével megrendezett eseményen jelen volt Potápi Árpád, a Miniszterelnökség  nemzetpolitikai államtitkára, s dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke is.

Az idei rendezvények sorát Balatongyörök nyitotta, ahol immár hagyományosan június végén, több mint félszáz résztvevővel tartották meg a Valóra váltott egészség című egészségtábort, amelyen a kiváló előadások és kirándulások, túrák és tornák  mellett jutott idő bőven a balatoni fürdőzésre is, a résztvevők ingyen belépőt kaptak a györöki strandra.

Július 31-én, szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás település ad otthont a vidék napja eseményeinek, amely egy helyi megemlékezéssel, néhai dr. Hoffmann Imre altábornagyra történő emlékezéssel veszi kezdetét, majd a Történelmi Emlékparkban dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke mond ünnepi beszédet és Sándor Endre polgármesterrel együtt átadják a Karitatív Béke-díjat dr.Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő részére. Az ezt követő vacsorával egybekötött szórakoztató műsorban, Joó Géza műsorvezetésével  fellépnek a Panoráma Világklub vendégművészei, Nógrádi Tóth István, Tolnai Mari, Kovács Krisztina és Tolnai Judit előadóművészek, s ugyancsak ezen ünnepség keretében kerül sorra a Panoráma Világklub Hegyközi Társklubjának megalakulására, Sándor Endre elnöki megbízatására, Ambriskó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyek Világklub-elnök közreműködésével. A program a hegyközi pincék meglátogatásával zárul.

Augusztus 7-én indul útjára a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából szervezett, többször is elhalasztott 9 napos kirándulás a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezésében,- Nagy körút a történelmi Magyarországon -  amelynek során a csoport tagjai felkeresik az elszakított területek jelentős részét. Ennek során a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék magyar lakta településeire látogatnak, megtekintik a természeti, történelmi nevezetességeket, idegenforgalmi érdekességeket, találkoznak az ott élő magyarság képviselőivel.

Augusztus 20-22 között a Vas megyében található Nick településen kerül sorra a Rábamenti Kulturális és Gasztro Fesztivál három napos rendezvénysorozata, Kerekes György, a Nyugat-Magyarországi Regionális Társklub elnöke és csapatának szervezésében. Az ingyenes rendezvénysorozat  a Szent Anna templomban augusztus 20-án megemlékezéssel veszi kezdetét, ezután az erdélyi Balánbányai Egyeskő Művészeti Tábor kiállítását nyitja meg Csorba József polgármester, majd a Kajárpéci Vizirevű előadására kerül sor, végül borkóstolóval zárul a nap.

Másnap, augusztus 21-én a szabadidős programok zajlanak a Rába folyó partján található a Nicki Műgátnál, itt rendezik meg a Halételek Főzőversenyét, amelynek védnökei a Panoráma Világklub által alapított VIGASZ (A Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége), vezetői: Vér János elnök és Ambrozi Zoltán alelnök. Ezt megelőzően kezdődik, ifjúsági és felnőtt kategóriában a horgászverseny, majd Hal és bor címmel a Soproni Taste Vino vinotéka bemutatóját élvezheti a közönség. Bemutatkoznak a Kenyeri Hagyományőrzők, vendégük lesz a világbajnok íjász, távlövő, Mónus József, s bemutatja csikós programját Buck Viktor. Szó esik majd a Magyar Világtalálkozó 10 évéről is, dr. Tanka László elnök és Joó Géza alelnök közreműködésével, s bemutatásra kerül a győri származású ausztrál-magyar honfitársunk, Boling Lúcia most megjelent életrajz regénye  „A sár lemosódik, az arany marad” címmel. Ugyancsak e rendezvény keretében megalakul a Panoráma Világklub 252. társklubja, s itt kerül átadásra az Összefogás a magyarságért Díj Kerekes György részére. A  napot a rendőrkutyák bemutatója és a Nicki Tűzoltók műsora,majd a retro-buli zárja Kézművesek utcája, arcfestés,póni lovaglás, lovaskocsizás, légvár, homokfoci, strand röplabda bajnokság, íjászat – és még sok egyéb várja a közönséget. Augusztus 22-én, a záró napon szabadidős, fakultatív turisztikai programokat kínálnak rendezők.

Szeptember 18-án, szombaton a Cegléd melletti Nyársapát község Szarka Kúria Rendezvényparkjába várnak mindenkit itthonról és határon túlról a  „Magyar Konyha Világnapjára”, amelyet immár negyedszer rendeznek meg a X. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata keretében. A cél: bárhol is élnek a magyarok, ezen a napon a magyar asztalra, magyar alapanyagokból, magyar étel kerüljön! A Rendezvényparkban a mintegy félszáz  – köztük határon innen és határon túlról érkező-  főzőcsapatok részvételével megkezdődik az ételfinomságok készítése, a főzőverseny, amelynek rangos zsűrije - elnöke Vitéz Komlósi Mihály séf, a Bács-Kiskun Megyei Világklub társelnöke lesz. A főzőverseny  csapatainak egy része részt vesz abban a versenyben, amelyet a Panoráma Világklub Gasztro Fóruma  Nagy-Magyarország ételkülönlegességeinek elkészítésére hirdetett meg.   A védnökséget Kis Miklós, Nyársapát országszerte ismert, népszerű polgármestere, valamint az ötlet kezdeményezője: dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó és a Panoráma Világklub elnöke vállalta. A szakmai háttérről a Vér János, a Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége (VIGASZ) elnöke és Ambrózi Zoltán alelnök  vezette csapat gondoskodik,akik számos gasztronómiai rendezvénynek, főzőversenynek, fesztiválnak tapasztalt szervezői.

A rendezvény keretében Turul-szobrot avatnak a központi téren, s a színpadon déltől éjfélig szól a zene, az ének, a zene. Sztárvendég a messze földön híres, népszerű operett páros: Tóth Éva és Leblanc Győző, fellépnek a többi között: Kovács Krisztina, Szegedi Csaba, Szekeres Viktória, Tolnai Júdit, Nógrádi Tóth István, Farkas Annamária, Ajtai Marika, Suták Ferenc, Sztruhala József, Strabán Anna, Ráduly Timea, Rácz Attila és népi zenekara, a Viktória Énekstúdió növendékei és Nyársapát Népdalköre. Lesz retro-diszkó és mulatós zene, s a végén utcabál. Közben sor kerül a nyársapáti első osztályosok fogadalomtételére, a település legjobb sportolóinak kitüntetésére és a virágos, rendezett kert, utca díjak átadására. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők, s a felnőtteket egy kupica pálinka kóstolóval invitálják.

November 11-én Budapesten, az OKISZ-székház ad otthont a „Határon túli irodalom” című fórumnak, amelyen most kiemelt szerep jut az  Ausztráliában élt főszerkesztőnek, Csapó Endre publicistának, aki  éppen 100 évvel ezelőtt ezen a napon született.

December 11-én Budapesten a Stefánia Palota Regiment Éttermében lesz, immár hagyományosan   a Panoráma Világklub évzáró zenés-táncos rendezvénye.

A rendezvényeken átadásra kerülnek a Magyar Világtalálkozó elismerései is: A Világ Magyarságáért közéleti és kulturális cím, az Összefogás a Magyarságért Díj  és a Karitatív Békedíj.

A Szervezőbizottság bízik abban, hogy ezúttal az egészségügyi helyzet nem szól közbe, és sikeresen megrendezésre kerül a X. Magyar Világtalálkozó gazdag rendezvénysorozata. (A rendezvények előkészületeiről és a részletes programokról folyamatosan lesz tájékoztatás a www.vilagtalalkozo.hu és a www.vilagklub.hu honlapokon és a facebookun, a hírlevelekben.)

Ismét Nyársapát ad otthont a Magyar Konyha Világnapjának

Szoboravatás, szórakoztató műsorok, főzőcsapatok, utcabál

Külön busz indul a rendezvényre

Nyársapát Rendezvényparkja ad otthont a IV. Magyar Konyha Világnapnapja rendezvénysorozatának. Ismét kiemelt figyelmet kapnak hungarikumaink, s tucatnyi főzőcsapat részvételével zajlik a verseny, köztük több határon túli közösség is bemutatkozik. Színesíti az eseményt, hogy ezen a napon kerül felavatásra Nyársapát központjában a Turul-szobor. Budapestről külön busz indul a rendezvényre! Részletesen...

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágáson lesz 
a X. Magyar Világtalálkozó egyik vidéki rendezvénye – 2021. július 31.

 Emlékezés, ünnepség, díjátadás, kulturális műsor, közös vacsora

Az egyik vidéki esemény helyszíne a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás lesz a X. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatában, 2021. július 31-én, szombaton. Meghívó…  

Összefoglaló a IX. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozatáról

Határtalan összefogással magyar értékeinkért

Három megyében és Budapest több helyszínén zajlottak a programok

Magyar Vidék Napja a szabolcsi kisfaluban, Aranyosapátiban, emlékműavatás és hálaadó szentmise Szegeden, a Magyar Konyha Világnapja a Pest megyei Nyársapáton, Budapesten közéleti Társadalmi Párbeszéd Fórum és a Vallások Párbeszéde, a Stefánia Palotában kitüntetési vacsoraest, ünnepi gálával, üzleti kerekasztal beszélgetés – ezek a rendezvények fémjelezték az idei, immár a IX. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozatát, amelyre május 12-19 között került sor.

A Panoráma Világklub és társklubjai, valamint az együttműködő szervezetek, társrendezők szervezésében, dr. Tanka Lászlónak, a Magyar Világtalálkozó elnökének irányításával megtartott eseményeken több mint másfélezren vettek részt. Nagyszerű hangulatban, sok-sok lélekemelő pillanattal, élményekkel és sok ismerkedéssel, barátkozással zajlottak a rendezvények. Ismét számos ország képviselői voltak jelen, így a többi között jöttek az USA több államából, Ausztráliából, Argentínából, Brazíliából, Afganisztánból, Törökországból, Svédországból, Németországból, Angliából, Ausztriából, Mauritániából, Nigériából, Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról – és természetesen Magyarország sok városából, településéről.

Ünnepi vacsoraesten, kulturális gálaműsor keretében kerültek átadásra a világtalálkozói elismerések a Stefánia Palotában, „A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak, a Tiszteletbeli Magyar cím és az „Összefogás a Magyarságért Díj”. Megtiszteltek jelenlétükkel egy-egy rendezvényt az állami, társadalmi, az egyházi és civilszervezetek vezetői, képviselői, többek között: dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese, stratégiai és parlamenti államtitkár, Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, dr. Tilki Attila és Földi László  országgyűlési képviselők, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke,  Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, Papp Bertalan Máriapócs, Kazsuk Csaba Aranyosapáti, László Gábor a felvidéki Nagymad polgármestere, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója. Részletesen. Fotók.

 Felejthetetlen élmények, lélekemelő és szórakoztató események
a IX. Magyar Világtalálkozó záró rendezvényén

 A magyar konyha méltó ünnepe

 Nyársapát vendégszerető lakossága fogadta a világ magyarságát

Remek hangulatban, gyönyörű helyszínen, napfényes, dúsfüves, árnyas parkban, sok-sok étel-ital finomság, ének és zeneszó közepette zajlott május 19-én, vasárnap a Cegléd melletti Nyársapáton, a IX. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának zárónapja: a „Magyar Konyha Világnapja. Sok százan eljöttek a Cegléd melletti kistelepülésre az ország minden részéből, a határon túlról, sőt messzi országokból is, a többi között az USA több államából, Brazíliából, Argentínából, Indiából, Mauritániából, Nigériából, a határon túlról, Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról, s a Felvidékről. Felvonulással és székelykapu avatással kezdődött, szentmisével és idegenforgalmi konferenciával folytatódott a program, majd a Rendezvényparkban a főzőcsapatok készítették a finomabbnál finomabb ételeket, süteményeket, kóstoltatták pálinkáikat, boraikat, kiállítók kínálgatták portékáikat, a szépen feldíszített színpadon pedig a magyar nóta és az operett kiválóságai szórakoztatták a nagyérdemű közönséget. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Földi László, a régió országgyűlési képviselője, több önkormányzati, állami és társadalmi szervezet képviselője. Részletesen.

CSERKÉSZ MÁRTÍR EMLÉKMŰ AVATÁSA – SZENTMISE – ÜNNEPI PROGRAM SZEGEDEN

A Vértanú és Mártír Cserkészek Emlékművét adták át ünnepélyes program keretében szombaton Szegeden a IX. Magyar Világtalálkozó hetedik napján, amely az alsóvárosi Havas Boldogasszony Templomban kezdődött hálaadó szentmisével, majd Szilágyi Árpád Nemzeti Emlékkertjében folytatódott. Itt köszöntő beszédet mondott: Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanács elnöke, Nick Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagrend alapítója és Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke. Az emlékmű avatása, az áldás és szentelés után kulturális program, majd elismerések átadása következett, s fogadás zárta a lélekemelő, ünnepi hangulatú rendezvényt. Fotók

Párbeszéd-konferenciák a Magyar Világtalálkozón:
Közép-Európáról és a vallások együttműködéséről

Dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes előadása
a Társadalmi Párbeszéd Fórumon

A Magyar Világtalálkozók kiemelt közéleti rendezvénye minden évben, a Közép-Európai Club Pannónia által rendezendő Társadalmi Párbeszéd Fórum, amelyet ismét nagy érdeklődés mellett rendeztek meg a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárának konferenciatermében, május 16-án, immár tizenkettedik alkalommal. A konferencia a „Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a Páneurópai Piknik után 30 évvel” címet viselte, s a házigazda dr. Czeglédi József, a KEP elnöke volt. A Kormány képviseletében dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese, stratégiai és parlamenti államtitkár tartott bevezető előadást, majd számos, neves előadó beszélt a témakör egy-egy területéről. Felvételeink a rendezvényen készültek. Részletes tudósítás… Fotók…

Pár nappal korábban ugyancsak a párbeszéd, az együttgondolkodás szellemében a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában, dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, főtitkár volt a házigazdája a Magyar Világtalálkozó „Vallások párbeszéde” című rendezvénynek, amelyen a különféle vallások civilképviselői, a Világtalálkozó résztvevői jelentek meg, s beszéltek hitükről, s a vallások közötti együttműködés civil lehetőségeiről.

Szöveg és fotó: Czuh János

 Az üzleti élet képviselőinek kerekasztal-beszélgetése
a IX. Magyar Világtalálkozón

 Lehetőség az együttműködésre,
a kapcsolatteremtésre

Az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtésről, az együttműködésről, a magyar értékek, termékek, szolgáltatások, találmányok, technológiák és teljesítmények népszerűsítésének lehetőségeiről rendeztek kerekasztal-beszélgetést május 15-én, a IX. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának keretében Budapesten, az OKISZ-székházban. A zsúfolásig megtelt teremben önkormányzati vezetők, polgármesterek, hazai és külföldi cégvezetők, feltalálók, művészek, Világklub-elnökök, s az Üzleti Fórum vezetői mondták el a témakörrel kapcsolatos tapasztalataikat, bemutatkoztak, ismerkedtek, majd a rendezvény baráti beszélgetéssel, fogadással ért véget, megkóstolva „A Magyar Világtalálkozó Borát”, az Egri Korona Borház termékét, az Egri Bikavért, valamint a Bács-Kiskun Megyei Világklub-társelnök, Komlósi Mihály Világklub-elnök saját termését. Fotók.

 Fotók: Czuh János

Világtalálkozói elismerések átadása a Stefánia Palotában

Szerte a nagyvilágból érkeztek vendégek
az ünnepi vacsorára

Hazádnak rendületlenül… a Szózat közös éneklésével kezdődött május 14-én a Stefánia Palota Regiment Éttermében a  IX. Magyar Világtalálkozó ünnepi, gála-vacsoraestje, amelyen az áldás és köszöntők után került sor a világtalálkozói elismerések  átadására. Hangulatos gálaműsor következett, üdvözletek, köszöntők hangzottak el a nagyvilág magyarsága képviseletében, majd közös vacsorával, zeneszóval, baráti beszélgetéssel, s a Himnusz közös eléneklésével ért véget a lélekemelő est. Részletesen… Fotók…

 

Megkezdődött a IX. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozata

Kiváló hangulat, nagy érdeklődés, ünnepélyes pillanatok, gazdag programok

Nagy érdeklődés kísérte a IX. Magyar Világtalálkozó nyitórendezvényét május 12-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban, ahol kellemes időben, látványos külsőségek között került sor az ünnepségre: áldás és szentelés, köszöntők, szobor- és közösségi téravatás, kopjafa emlékoszlopok átadása, gazdag kulturális program, s finom ételek-italok fogadták a több száz résztvevőt. Budapestről külön buszt indítottak a szervezők, de sokan érkeztek határon innen és határon túlról is. Részletesen…. Fotók…

 Elkészült a IX. Magyar Világtalálkozó dala

 Hazatérők dala

 Hazámnak sóhaját itt én meg nem érthetem, hát elmegyek, elmegyek, Isten áldjon titeket! Hazatér hű fiad, mert ott remél, otthont végleg… Elkészült a IX. Magyar Világtalálkozó dala, s videoklipje, Tanka László és Fehér Iréne szerzeménye. Itt megtekinthető!

Szeretettel meghívjuk Önt, Családját, Barátait és Ismerőseit a világ minden részéről a

 IX. Magyar Világtalálkozó

 rendezvénysorozatára, amelyre

2019. május 12. és 19. között kerül sor,

A IX. Magyar Világtalálkozó

  • jelmondata:  Határtalan összefogás értékeinkért!
  • célja: Határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés egy   fesztivál jellegű rendezvénysorozaton, a magyar értékvilág   bemutatásával;
  • üzenete: Egy a nemzet, éljünk bárhol a világon, hagyományainkat őrizzük, gyarapítsuk és vigyük jó hírét szerte a nagyvilágba!
  • elismerései: Világ Magyarságáért közéleti és művészeti elismerések, Tiszteletbeli Magyar cím, Összefogás a Magyarságért Díj;
  • emlékműve: A világ cserkészeinek emlékműve (Szeged);Wass Albert emlékmű (Aranyosapáti)
  • jó cselekedete: az erdélyi, holtmarosi Tulipán Árvaházban élő gyermekek segítése;
  • A Világtalálkozó dala: Megmaradásunkért

A nyolcnapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló külföldi országok képviselőit is.

Május 12-én, vasárnap „A magyar vidék napja” eseménnyel veszi kezdetét a találkozó az Aranyosapátiban található Aranyosszigeten. Hétfőn, május 13-án a Vallások Párbeszéde kerekasztalánál a különféle vallások civil szereplői mondják el véleményüket a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában. A Világtalálkozó Díszünnepségének ismét a Stefánia Palota ad otthont, itt kerülnek átadásra május 14-én, kedden, egy vacsoraesten és egy kulturális gálaműsor keretében A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak; a „Tiszteletbeli Magyar” cím; és az „Összefogás a Magyarságért” díj.

A Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozóra május 15-én, szerdán 16 órától kerül sor az OKISZ-székházban, egy kerekasztal beszélgetés keretében, számos hazai és külföldi üzletember részvételével. A Társadalmi Párbeszéd Fórum, mint kiemelt közéleti rendezvény a „Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a páneurópai piknik után 30 évvel” című témakört tűzi napirendre, tekintélyes előadók részvételével, a KEP rendezésében. A helyszín ismét a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának Konferenciaterme lesz május 16-án, csütörtökön, 9-17 óra között. Május 18-án, szombaton Szegeden kerül felavatásra a világ cserkészeinek emlékműve. A zárónapon – május 19, vasárnap- pedig Nyársapáton, egy egész napos rendezvény keretében, főzőversennyel, szórakoztató műsorokkal megtartjuk „A magyar konyha világnapját”.

A rendezvénysorozat megszervezésében a Panoráma Világklub öt kontinens mintegy 95 országát, államát átölelő közel 250 társklubja mellett társrendezőként és együttműködő partnerként számos civilszervezet, önkormányzat, intézmény, cég, közreműködik – az eseményeket kiemelt figyelem övezi a különféle médiumok részéről.

 A Szervezőbizottság köszönetét fejezi ki valamennyi közreműködőnek az önzetlen együttműködésért!

Az események részletes programjai és képes beszámolói megtekinthetők majd a világtalálkozó és a Világklub honlapjain (www.vilagtalalkozo.huwww.vilagklub.hu ) és Facebook (www.facebook.com/vilagtalalkozo) oldalain.

Kitüntetések, elismerések átadása
a Stefánia Palota Éttermében (május 14, kedd, 17 óra)

 „A Világ Magyarságáért”, „Tiszteletbeli Magyar”, „Összefogás a Magyarságért Díj”

 Díszvacsora, kulturális műsor, köszöntők

Az idei Magyar Világtalálkozó elismeréseinek átadására egy vacsoraesten kerül sor, egy kulturális műsor keretében. Öten vehetik át a különféle elismeréseket, valamennyien a a közélet, a művészvilág és a civilszféra jeles képviselői. Meghívó…

Üzletemberek kerekasztal beszélgetése – ( május 15. szerda, 16 óra)

 Középpontban az önkormányzatok együttműködése

 Polgármesterek, civilszervezetek vezetői,üzletemberek részvételével

A Világtalálkozó üzleti kerekasztal beszélgetésének célja, az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálni mindazok számára, akik készek elősegíteni a magyar értékek, teljesítmények, termékek, szolgáltatások népszerűsítését és üzleti sikerét megvalósítani szerte a nagyvilágban. Részletesen…

A  Világtalálkozó kiemelt közéleti eseménye
a Magyar Tudományos Akadémián – május 16. csütörtök, 9-17 óra

Mi a helyzet a Páneurópai Piknik után?

Neves előadók, izgalmas témák, hasznos tapasztalatok

Az 1989. aug.19-i Páneurópai Piknik, s  a szeptember 10-i hivatalos magyar határnyitás a keletnémetek számára történelmi jelentőségű esemény volt. Lavinaszerűen ezt követhette az egész közép-európai térség politikai és társadalmi irányváltása, a német családegyesítés, a berlini fal ledöntése, a környező országok gyökeres rendszerváltása, a két Németország békés egyesítése, a Szovjetunió, a Varsói Szerződés és a KGST felbomlása, kilenc új állam létrejötte a térségben – mindezek megvitatása szerepel az idei Társadalmi Párbeszéd Fórumon. Részletesen….

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kezdődik a rendezvénysorozat
(május 12., vasárnap)

A IX. Magyar Világtalálkozó nyitó napja

Külön busz indul Aranyosapátiba, a helyszínre

A Magyar Világtalálkozó első rendezvényét, a Magyar Vidék Napját a Felső Tisza-völgye vidékfejlesztési térség fogadja, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és Nick Ferenc elnök házigazdai szerepvállalásával.  A Magyar Világtalálkozó fő küldetése mellett a nap kiemelt programja a „Hazavárunk” elszármazottak találkozója. Az  esemény  ünnepélyes megnyitóval, köszöntőkkel és kulturális programokkal veszi kezdetét, amelyre Budapestről külön buszt is indítunk. Részletes program…

Nyársapát ad otthont „A magyar konyha világnapjának”

 Magyar  asztalra, magyar alapanyagokból, magyar ételt!”

 Külön busz indul a rendezvényre

Nyársapát Rendezvényparkja ad otthont a III. Magyar Konyha Világnapnapja rendezvénysorozatának. Ismét kiemelt figyelmet kapnak hungarikumaink, s mintegy 50 főzőcsapat részvételével zajlik a verseny, köztük több  határon túli közösség is bemutatkozik. Színesíti az eseményt, hogy ezen a napon kerül felavatásra Nyársapát főtéri parkjában egy impozáns Székely kapu, valamint egy gasztronómiai konferenciára is sor kerül. Budapestről külön busz indul a rendezvényre! Részletesen

 Véget ért a VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata

Fergeteges tíz nap, amely összetartotta a magyarságot

Gálaműsoron adták át a díjakat – Díszvendégek: Ázsia, Erdély, Nógrád - Társadalmi Párbeszéd Fórum az Akadémián- Megrendezték a magyar vidék és a konyha napját – Konferenciák irodalomról, üzletről, turisztikáról – Kirándulás hét vidéki településre – Felvidéki és ceglédi leány nyerte a szépségversenyt

       Vasárnap hálaadó istentisztelettel, Wass Albert Emlékszobor avatással, majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban és az Erdei Vendégházakban tett látogatással és a Feszty-körkép  megtekintésével  ért véget a VIII. Magyar Világtalálkozó május 12-től, 21-ig tartó tíz napos, rendezvénysorozata. A „ határtalan összefogás értékeinkért” jelmondat szellemében, megrendezett programok Budapesten a Stefánia Palotában, a Magyar Tudományos Akadémián, a Millenium Centerben és az OKISZ-székházban zajlottak, vidéken pedig Ópusztaszer, Szeged, Hollókő, Szécsény, Nagylóc Aranyosapáti és Tápióbicske adott otthont a rendezvényeknek. A Világtalálkozó Díszünnepségének ismét a  Stefánia Palota Színházterme adott otthont, itt kerültek átadásra, egy három órás gálaműsor keretében A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak; a „Tiszteletbeli Magyar” cím; és az „Összefogás a Magyarságért” díj.

       Az eseményeken sok ezren vettek részt, mintegy negyven országból, államból érkeztek magyarok és külföldiek, a többi között: Ausztráliából, Új-Zélandról, Kuvaitból, Algériából, Indonéziából, Argentínából, Floridából, New Yorkból, Mauritániából, Svájcból, Spanyolországból, Norvégiából, Svédországból, stb. -  s természetesen a határon túli magyar közösségekből és a magyarországi városokból, falvakból.

      A tíznapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. Hidat építve a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívták az eseményekre a Magyarországgal barátságot ápoló külföldi országok képviselőit is.

     A rendezvénysorozat megszervezésében a 15 éves évfordulóját ünneplő Panoráma Világklub öt kontinens mintegy 95 országát, államát átölelő  közel 240 társklubja mellett társrendezőként és együttműködő partnerként számos civilszervezet, önkormányzat, intézmény, cég közreműködött – az eseményeket kiemelt figyelem övezte a különféle médiumok részéről. Az esemény képes beszámolói megtekinthetők majd a világtalálkozó és a Világklub honlapjain (www.vilagtalalkozo.huwww.vilagklub.hu ) és Facebook (www.facebook.com/vilagtalalkozo) oldalán.

 VIII. Magyar Világtalálkozón ismét győzött a nemzeti összetartozás!

 „Hazádnak rendületlenül légy híve!”

 Díszünnepség, díjátadással, gálaműsorral

 Díszünnepségünk mindenkori jelszava, Vörösmarty Mihály Szózatának kezdő sora - „Hazádnak rendületlenül légy híve” - nyolcadik alkalommal is olyan felszólítás, melynek hallatán minden magyarnak megdobban a szíve. Megerősíti bennünk a hazaféltést, az összetartozást, hogy jó magyarnak lenni, hogy jó önzetlenül dolgozni, tenni az ügyért a nemzeti összetartozásért, a találkozásért.  A „légy híve” üzenete, hogy serkenj fel a magad helyén lehetőségeidhez mérten cselekedj rendületlenül a nemzetért, a honért, az egységért, az összetartozásért.    Ebben a szellemben kezdődött a tíz napos rendezvénysorozat kiemelt rendezvénye, a díszünnepség a Stefánia Palotában, több mint félezer résztvevővel. Részletesen….

 Világtalálkozói összefoglalók – a Magyar Vidék Napja Aranyosszigeten

 Tettre kész magyarok összefogása

 Előadások, bemutatók, avatás és nótázás

A VIII. Magyar Világtalálkozó első programja volt a „ A magyar vidék napja”. A világ magyarságának képviselői 5. alkalommal látogattak el a halmozottan hátrányos helyzetű, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található  Aranyosapátiba, s egy rendkívül gazdag programsorozat keretében mutatták be a vidék értékeit… Részletesen

„Őfelsége: a magyar nyelv!”

A magyar irodalom és nyelv napja a Világtalálkozón

„A magyar könyv úgy kell, mint a kenyér”.

Tanulságos és termékeny irodalmi estet tartottunk május 14-én a VIII. Magyar Világtalálkozó keretében, melynek témája a magyar szórványmagyarság irodalma és médiája, annak értékei, szerepe, hatása volt az emigráció életére. Ezen a nemzetközi konferencián ausztráliai, kanadai, USA-beli, norvégiai és svájci magyar közéleti személyiségek adtak képet a szórványmagyarság életéről. Részletesen…

A  Világtalálkozó kiemelt közéleti eseménye a Magyar Tudományos Akadémián

 „Közép-Európa a Monarchia szétesésétől az Európai Unió keleti bővítéséig és az új kihívásokig”

 A KEP Párbeszéd Fórum az elmúlt 100 évet vizsgálta

A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) az MTA Könyvtárának Konferenciatermében tartott Társadalmi Párbeszéd Fórumot, a „Közép-Európa a Monarchia szétesésétől az Európai Unió keleti kibővítéséig és az új kihívásokig” címmel május 17-én, a Magyar Világtalálkozó kiemelt közéleti eseményeként.  A köszöntések és az ünnepélyes megnyitó vezérgondolataiként elhangzott, hogy napjainkban fontos, hogy kreatív párbeszédet folytassunk olyan témákról, mint a címben foglalt időszak tanulságai. Európai Unióra, együttműködésre mindenképpen szükség van. Részletesen…

Nógrád megyébe látogatott a Világtalálkozó közönsége

 Bemutatkozott Nagylóc, Szécsény, Hollókő

Néphagyományaink hűséges őrzői

A VIII. Magyar Világtalálkozó 9. napján a magyarországi díszvendéghez, Nógrád megyébe látogatott egy külön busszal a világtalálkozói csoport. Első állomásunk Nagylóc volt, majd Szécsény városa és Hollókő következett – valamennyi helyszínen szeretettel vártak és fogadtak bennünket. Részletesen...

Tápióbicskén, a Szent István park adott otthont
„A magyar konyha napjának”

Magyar asztalra, magyar alapanyagokból, magyar ételt!

Harmincöt főzőcsapat, középpontban a halételek

2017-ben, a  VII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának keretében, a világ magyarsága képviseletében több mint 250 aláírással a világtalálkozó résztvevői kezdeményezték, hogy  május 18-a legyen  „A magyar konyha világnapja” azzal a céllal, hogy  a hagyományos magyar konyha értékeit őrizzük meg, terjesszük, népszerűsítsük hungarikumainkat.Ennek folytatásaként az idén, május 18-án, pénteken, Tápióbicskén, a Szent István parkban  egy egész napos rendezvény keretében ismét megrendeztük „A magyar konyha világnapját”, a „Magyar  asztalra, magyar alapanyagokból, magyar ételt!”  jelmondat szellemében. Részletesen…

Magyarsághíd Üzletember Találkozó és Gazdasági Fórum

Miként juthatnak a nemzetközi piacra a magyar termékek és szolgáltatások?

Mintegy húsz előadás vállalkozásokról, termékekről, szolgáltatásokról

A VIII. Magyar Világtalálkozó keretében az OKISZ Székházban megrendezésre került a Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó. Az üzleti rendezvény a meghirdetett témakör szerint azzal foglalkozott, hogy miként juthatnak a nemzetközi piacra a magyar termékek és szolgáltatások. Részletek...

„Körbe faragtam a vastag rönköt, és kiesett belőle
Wass Albert” – mondta a szobrász

 Hálaadó istentisztelettel, szoboravatással, emlékparki sétával ért véget a világtalálkozó

 Kirándulás Szegedre és Ópusztaszerre

A  Szegedi Honvéd téri református templomban  hálaadó istentisztelettel kezdődött, majd a Nemzeti Emlékkertben folytatódott a Világtalálkozó zárónapjának programja. Itt avatták fel a Wass Albert emlékszobrot, majd egy közösebéd után az Ópusztaszer Erdei Vendégházakba látogatott el a külön buszos csoport, ezt követően pedig a Történeti Emlékparkban tett látogatással ért véget a  VIII. Magyar Világtalálkozó tiz napos eseménysorozata. Részletek...

Egy felejthetetlen este – két királynő

Fehérvári Dóra és Steiger Nikoletta lettek
a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépei

  Indonézia, Mongólia és India nagykövetei a zsűriben

 A Világtalálkozón önálló rendezvényként szervezte meg az Extra Délinfó Kft. a VIII. Világtalálkozó Szépe cím odaítélését egy Szépség Divat Nap keretében. A rendezvényen idén is a polgári, mértéktartó külsőségek és a szellemiség volt a fő szempont. A két győztes Fehérvári Dóra (Cegléd) magyarországi királynő, Steiger Nikoletta (Dunaszerdahely) a határon túli királynő, közönségdíjas Kovács Krisztina (Erdély) lett. Részletesen…

Üzenet Erdélybe: határtalan összefogással értékeinkért!

Kispest polgármesterének köszöntője: az erdélyi emberekre lehet számítani!

Mindig kell egy barát –  Zalatnay, Keresztes Ildikó, Szabó Magdi
és Varga Miklós a talkshowban

Budapesten a Székelyország Tündérkertje Látványpark és a Bujdosó Székely Étterem adott otthont a VIII. Magyar Világtalálkozó Erdély-napi rendezvényének, május 13-án vasárnap délután – abból az alkalomból, hogy  az idei Világtalálkozó egyik díszvendége Erdély volt.  Részletek...

Köszönet a közreműködésért

  Védnökök, együttműködő partnerek

 A VIII. Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottsága köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik valamilyen módon közreműködnek a 10 napos rendezvénysorozat sikeres lebonyolításában. A védnökök, együttműködő partnerek listája

  Magyarságszolgálati Alapítvány

 Közép-Európai Club Pannónia

  Falvak Kultúrájáért Alapítvány

 Földművelésügyi Minisztérium

OKISZ

  Magyar Gyermek és Ifjúságvédelmi Szervezet

 Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC)

  Józsa Judit Galéria

  SZS Kulturális Kft.

  Magyar Kultúra Lovagrendje

  Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

  Európa Mozgalom Magyar Tanácsa

 Szécsény Város Önkormányzata

  Nagylóc Önkormányzata

  Tápióbicskei Önkormányzat

  Szegedi Hagyományőrző és Városvédő Egyesület

  Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Közgyűlés

  Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

  Magyar Hollywood Tanács

  Extra Délinfó Kft.

  Clearing Holding Kft.

 LŐRINCZ - ÖKO KFT.

  Buzássy Pincészet

  Egri Korona Borház

  Pannónia Kincse

  Pálinka.hu

  Felső Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület

  Bujdosó Székely Étterem

  Ópusztaszeri Erdei Vendégházak

Szeretettel meghívjuk Önt, Családját, Barátait és Ismerőseit a világ minden részéről a

VIII. Magyar Világtalálkozó

rendezvénysorozatára, amelyre

 2018. május 12. és 21. között kerül sor,

 Budapesten, Ópusztaszeren, a Tápió-régióban, Hollókőn, Szécsényben, Szegeden, Aranyosapátiban, Nagylócon, s amelyhez a magyarországi és a határon túli magyar közösségek is csatlakoznak kapcsolódó programjaikkal

   A tíznapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló külföldi országok képviselőit is. Két jelentős esemény színesíti a programsorozatot: 15 éves a Panoráma Világklub és a Wass Albert Emlékév rendezvénysorozata.

A VIII. Magyar Világtalálkozó díszvendégei: Ázsia (kontinentális), Erdély (határon túli) és Nógrád megye (magyarországi).

Kisvárdai Művészeti  Találkozó

 (május 6., Kisvárda, Parish Bull Konferenciaközpont)

 A Magyar Világtalálkozó kapcsolódó rendezvényeként kerül sor a Kisvárdai Művészeti Találkozóra május 6-án, vasárnap délután. Részletek …

Díszünnepség: elismerések átadása, gálaműsor

(május 15, kedd, 18 óra, Stefánia Palota, Színházterem)

„Hazádnak rendületlenül légy híve”

A Szózat vezérgondolatának szellemében a világ öt kontinenséről gyűlnek össze Budapesten, a Stefánia Palota Színháztermében a VIII. Magyar Világtalálkozó résztvevői május 15-án, kedden este 18 órakor a világtalálkozó ünnepi gáláján. Részletes program…

A Magyar Vidék Napja

 (május 12, szombat, Aranyosapáti – egész napos rendezvény)

„Ne engedd a templomot és az iskolát"

A Magyar Világtalálkozó első rendezvényét, a Magyar Vidék Napját a Felső Tisza-völgye vidékfejlesztési térség fogadja, május 12-én (szombaton) Aranyosapátiban (Aranyosszigeten). Részletesen…

A magyar irodalom és nyelv napja

(május 14, hétfő, OKISZ-székház, 1146, Thököly u.60)

Ausztrália, Indonézia, USA, Kanada, Svájc, Norvégia

A világ számos országából jönnek előadók, hogy beszámoljanak arról, hol, hogyan őrzik a magyar irodalom értékeit, miként népszerűsítik nyelvünket. Részletesen…

Erdély Nap: előadások, kiállítások, talkshow, étel-ital

(május 13, vasárnap, 14 órától - Székelyország Tündérkertje Látványpark)

A Világtalálkozó díszvendége tiszteletére

A határon túli díszvendég az idén Erdély, ez alkalomból több eseményre is sor kerül, ezek közül kiemelkedik a május 13-án, vasárnap rendezendő Erdély Nap, amelynek a Kispesten található Székelyország Tündérkertje Látványpark és a Bujdosó Székely Étterem ad otthont. Részletesen...

A Magyar Világtalálkozó ásványvize
a Pannónia Kincse

A  kiváló minőségű, kalocsai mintákkal díszített csomagolású Pannónia Kincse a Felsőpannon vízadó rétegből származik, nagy tisztaságú nitrit- és nitrátmentes, nagyon jó ízű, természetes, lúgos ásványvíz ( 7.9 PH). Az ország számos üzletében kapható,  2015-ben elnyerte az Év Kiváló Terméke díjat is. Megtekinthető…

Magyarországi díszvendég: Nógrád megye

 (május 20, vasárnap, egész napos program)

 Kirándulás Nagylócra, Szécsénybe és Hollókőre

 A világtalálkozó magyarországi díszvendége Nógrád megye, s ez alkalomból május 20-án, pünkösdvasárnapon külön busz indul három nógrádi településre, ahol a látogatók megismerkednek a gyönyörű vidék természeti és történelmi értékeivel. Részletes program…

Buszos kirándulás Tápióbicskére,
a magyar konyha napjára!

(Május 18, péntek, egész napos program)

 „Magyar  asztalra, magyar alapanyagokból, magyar ételt!”

Tavaly határoztuk el, hogy minden év május 18-án megtartjuk a magyar konyha napját, ünnepét. Május 18-án, Tápióbicskén, a Szent István Parkban egy egész napos rendezvény keretében:

„Magyar  asztalra, magyar alapanyagokból, magyar ételt!”jelmondatunk szellemében  népszerűsítjük a magyar gasztronómia  remekeit, kiválóságait. Budapestről külön buszt indítunk az eseményre. Részletesen…

Szegeden istentisztelet, emlékműavatás –
Ópusztaszeren emlékpark látogatás

(Május 21, pünkösdhétfő, egész napos program)

Wass Albert szobor a Nemzeti Emlékkertben

A VIII. Magyar Világtalálkozó záróeseményére Szegeden és Ópusztaszeren kerül sor, ahová Budapestről külön busszal érkeznek a vendégek. Hálaadó istentisztelettel kezdődik a nap, majd egy egész alakos Wass Albert emlékszobor átadására kerül sor, utána Ópusztaszeren, az Erdei Vendégházakban és  Történeti Emlékparkban folytatódik a program. Részletesen…

A Világtalálkozó bora: a Cserszegi fűszeres

(Buzássy Pincészet, Balatonlelle)

A cserszegi becsapósan testes bort ad”

Balatonlelléről,  a Buzássy Pincészetből érkezett a Magyar Világtalálkozó fehér bora, a Cserszegi fűszeres, amelynek  általános jegye a kissé muskotályba hajló, fűszeres illat és íz, amiben bodza és olykor sárgabarack, keleti fűszer, méz jelenik meg. Ez az igen értékes fehérbor most kezdte meg igazán a hódító útját: jobb éttermek borlapjáról már  nem hiányozhat! Részletesebben…

 

Ki lesz a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe?

(május 19. szombat, 17 órától – Millennium Center,  Budapest, 1052  Váci u. 19-21.)

Döntő, gálaműsor, fogadás, táncos vacsoraest

A szépségverseny  önálló rendezvényként, exkluzív helyszínen, a Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának kiemelt eseményeként egy nagyszabású nemzetközi divat show és gálaműsor keretében kerül megrendezésre, majd vacsorával egybekötött zenés, táncos est zárja a Világtalálkozó Szépe választást a versenyzők részvételével. A tavalyi versenyről készült kisfilm  megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=K80WrWvqN2o  Programismertetés…

XI. KEP Társadalmi Párbeszéd Fórum

(május 17,csütörtök, 15 óra - Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár Konferenciaterme)

A VIII. Magyar Világtalálkozó kiemelt közéleti eseménye

A  Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület rendezésében zajló esemény témaköre: "Közép-Európa a Monarchia szétesésétől az Európai Unió keleti kibővítéséig és az új kihívásokig". Ismert, kiváló előadók, izgalmas témák a napirenden – a regisztráció előzetesen kötelező a KEP honlapján. Részletesen…

Sajtótájékoztató: bemutatjuk

a VIII. Magyar Világtalálkozó programját

(május 3., csütörtök 11 órától  - OKISZ-székház, 1146, Thököly u.60)

 Sajtóbelépők igénylése, információs anyagok, kóstolók

A tíznapos eseménysorozat, a programok főszervezői adnak első kézből részletes tájékoztatást a sajtó, a különböző médiumok képviselőinek. átvehetők a különféle sajtóanyagok, igényelhetők a belépőjegyek, s megkóstolhatók a Világtalálkozó italai is. Részletesen…

A Magyar Világtalálkozó vörös bora:
az Egri Bikavér

– az első védett eredetű hungarikum –

Magyarország újkori bortörténelmének első védett eredetű bora az Egri Bikavér, az Egri Korona Borház terméke. Ez a házasított vörösbor Eger vörösborainak igazi eszenciája,  mely magában hordozza mind az itteni termőhelyek talajainak ízét, mind a máshol fel nem lelhető mezoklímát, valamint az itt élő  emberek gondolkodását a fajtaválasztástól a szőlőfeldolgozáson át az érlelés megválasztásának időtartamáig és módjáig... Az Egri Korona Borház bemutatása...

A Magyar Világtalálkozó pálinkája:
a Gusto pálinka

Ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei adják

A  lepárló üzem a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét melletti Lajosmizsén helyezkedik el. A Gustó gyümölcspálinkák kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják. Valamint a tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy e nemes párlatokat olyan színvonalon képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak. Képeink.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY – szabad felhasználásra

Hálaadó szentmisével és harangszenteléssel zárult Szegeden a VII. Magyar Világtalálkozó

Békenyilatkozat  - Díszvendégek bemutatkozása - A magyar konyha világnapjának kezdeményezése – Díjak, elismerések átadása – Fórumok, konferenciák, vacsoraestek, szépségverseny

Hálaadó szentmisével és a világ magyarságának összefogását jelképező harang felszentelésével zárult a Szegedi Dómban vasárnap a VII. Magyar Világtalálkozó, amely nyolc napon át tartott. A különféle eseményeken több ezren vettek részt, mintegy  fél száz ország képviseletében, néhány távoli országot megemlítve: Ausztráliából, Brazíliából, Argentínából, Indonéziából,  Mongóliából, Madagaszkárból, Mauritániából, Kongóból, Kurdisztánból, Sri Lankából, Venezuelából, s az USA több államából. Az idei díszvendégek voltak: Észak-Amerika (kontinentális), Felvidék (határon túli) és a Balaton-régió (magyarországi).

A résztvevők Békenyilatkozatot fogadtak el Aranyosapátiban,a reformáció jubileumi ünnepségén. Budapesten kezdeményezték „A magyar konyha világnapjának a bevezetését. Átadták „A Világ Magyarságáért”, a Tiszteletbeli Magyar”, az „Összefogás Díj a Magyarságért”  és „Karitatív Díj” elismeréseket. Megrendezték a Társadalmi Párbeszéd Fórumot, a Vallások Párbeszédét, a  Magyarsághíd Turisztikai Fórumot, valamint az Üzletember Találkozót. A zárónapon bejelentették, hogy a VIII. Magyar Világtalálkozó 2018-ban  május 12-a és 20-a között kerül megrendezésre, jelmondatuk a kezdetek óta ugyanaz: „Határtalan összefogás értékeinkért – merthogy magyarok és Magyarország barátai mindenütt vannak.”

Balatonlellén kezdődtek az események a négy programból álló szezonnyitóval, több mint 150 fellépővel, előadóval, majd folytatódott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban  „A vidék napjával”, kiemelten a reformáció 500 éves jubileumi ünnepségével. A mintegy 300 résztvevő, - közöttük 60 református lelkész- ünnepi istentiszteletet tartott, majd elsőként  Csűry István, a  Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökének aláírásával közös Békenyilatkozatot fogadtak el. Ebben hangsúlyozták, hogy az egyetlen megoldás  a dialógus, az egy asztalhoz ülők párbeszéde, a globális gondolkodás és a lokális cselekvés. Ugyanitt három határon túli és egy magyarországi püspökség Karitatív Békedíjban részesült.

Mintegy félezer néző előtt kerültek átadásra az idei elismerések, egy kulturális gálaműsor keretében, a Stefánia Palota Színháztermében. „A Világ Magyarságáért” közéleti elismerést:  Dr. Fischl Vilmos, evangélikus lelkész; a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának  főtitkára; Mészáros László, amerikai magyar vállalkozó, a  Képzett Fiatalokkal a Jövőért Alapítvány alapítója (MICE), a művészeti díjakat  Sasvári Sándor, Jászai Mari-díjas színész, énekes; Tolcsvay Béla Kossuth-Díjas előadóművész; a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, s a Felvidéki Komáromi Jókai Színház vehette át.

ATiszteletbeli Magyar” címet  Wening Esthyprobo Fatandari, Indonézia magyarországi nagykövetasszonya;  Dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete, a Panoráma Világklub Mongóliai Társklubjának tiszteletbeli elnöke és  Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár magyar tiszteletbeli konzulja, mérnök-közgazdász vette át.  Az „Összefogás a Magyarságértdíj kitüntetettjei: Koleszár Andrásné és Székely Lászlóné -  Kisvárda és Mátészalka  Világklub-vezetői; Lőrincz Kálmán és Dr. Máthé Gizella – a Házat- Hazát Alapítvány vezetői; Dr. Besenyi Károly és Besenyi Zsuzsa – argentínai magyar iskola alapítók, a Patagóniai Világklub vezetői.  

Nagy érdeklődés kísérte a Közép-Európai Club Pannónia rendezésében a  Magyar Tudományos Akadémián megtartott Társadalmi Párbeszéd Fórumot - Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke, Prof. Dr. Kroó Norbert akadémikus, Dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke házigazdai közreműködésével. A témakör: Európa jelene és jövője volt, olyan neves előadók szereplésével, mint  például Dr. Schöpflin György, az Európai Parlament képviselője, aki videoüzenetben küldte el köszöntőjét;  Dr. Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója;  Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke; Dr. Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék elnökségi tagja;  Dr. Pók Attila, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet igazgató helyettese, s Gaál Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetője.

A VII. Magyar Világtalálkozó emlékműve, a Szegedi Dómban megtartott hálaadó szentmisén, Gyulai Endre, nyugalmazott megyéspüspök által  felszentelt  „A Világ Magyarságának Harangja”, amely  Szilágyi Árpád, a Csongrád Megyei Világklub elnökének Nemzeti Emlékkertjében került felállításra, s pontban déli 12 órakor először megszólalt. Az ünnepségen közel másfélszázan jelentek meg, s többek között Kakas Béla, a Csongrádi Megyei Közgyűlés elnöke és dr.Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke méltatta az eseményt, hangsúlyozva, hogy ennek költségei adományokból álltak össze, s a „ harangszó hívja és várja majd a világba szétszóratott magyarságot, jelezve számukra, hogy haza csak egy van.”

„A magyar konyha világnapja” május 18-án történő naptári bevezetését és megrendezését, s az ennek szellemében való gasztronómiai események megrendezését kezdeményezték a  Stefánia Palotában megrendezett vacsoraest résztvevői, 150 aláírással. Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozóra is sor került Budapesten, Bokor Balázs nagykövet elnökletével, s többek között  Dr. Bársony Farkas, az AmCham elnöke, a GE ügyvezető igazgatója,  Baráth Tamás, a New York-i Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke, Balogh Sándor, a vizes világbajnokság szervező bizottságának gazdasági igazgatója  tartott előadást, majd   amerikai, kuvaiti, venezuelai, indonéziai, mauritániai, felvidéki és  magyarországi vállalkozók részéről hangzottak el üzleti ajánlatok, bemutatkozások.

A világtalálkozó résztvevői  közül többen  felkeresték Józsa Judit kerámiaszobrász belvárosi Galériáját, ahol megtekintették a világszerte ismert művész alkotásait és meghallgatták a munkásságáról szóló előadását. Nagy érdeklődés kísérte a VII. Magyar Világtalálkozó Szépe verseny döntőjét az  Európa Congress Centerben,ahol Joó Géza műsorvezetésével, többek között fellépett Radics Gigi, Király Viktor, Marcellina és Palcsó Tamás. A Széles Emília versenyigazgató által felkért harminc tagú zsűri az ausztriai Badenből érkezett Idrányi Sárát találta a legszebbnek, Járóka Fanni és Csernyu Ivett magyarországi hölgyek előtt.

Székelyudvarhelyen, a Romantika Panzióban május 20-án egy műsoros vacsoraest keretében találkoztak  magyarországi és kárpátaljai vendégeikkel a helybéliek. A Világtalálkozót követő, úgynevezett kapcsolódó rendezvények két hónapig tartanak még, s elsőként a jövő hét végén egy   50 fős Világtalálkozói csoport indul Erdélybe az Össznemzeti  Zarándokvonaton a csíksomlyói búcsúra, s részt vesznek a június 4-i erdélyi megemlékezéseken, a madéfalvi világtalálkozón.  

Megválasztották a termékkiválóságokat,a Magyar Világtalálkozó ásványvize a somogyi Fonte Verde, bora az Egri Korona Borház Egri Cuvée-je, pálinkája a Gustó pálinkák lettek. A Világtalálkozó dalának címe: „Ne hagyd el hazádat!” – képes klipje ezen a linken érhető el: https://youtu.be/JbfgScHvziQ

Képes és szöveges üzenetek sora érkezett a Világtalálkozó résztvevőihez, a többi között Ausztráliából, Floridából, Argentínából, New Yorkból, Kárpátaljáról. Az eseményeket nagy médiaérdeklődés kísérte, a Magyar Televízió több alkalommal élő adásban is beszámolt a rendezvényekről, a Közéleti Gazdasági Krónika pedig mintegy félszáz előadást, műsort, kisfilmet tett ki online felületére röviddel a történtek után.

Az alapvetően nemzeti, konzervatív, polgári és keresztyén értékeket megjelenítő rendezvénysorozat megszervezésében a Panoráma Világklub civilszervezet öt kontinens mintegy 90 országát, államát átölelő 220 társklubja mellett társrendezőként és együttműködő partnerként számos egyéb civilszervezet, önkormányzat, intézmény, cég is közreműködött. Védnöki szerepet vállalt dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter; dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára; Balogh Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) elnöke; Páll Kornél, a Ciprusi Courvus Consulting Ltd elnöke, a MICE Alapítvány, a Lőrincz-Öko Kft, s az Extra Délinfó.

A Szervezőbizottság köszönetét fejezi ki valamennyi közreműködőnek az önzetlen együttműködésért!               

Honlap: www.vilagtalalkozo.hu;

Facebook oldal: https://www.facebook.com/vilagtalalkozo/

You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCPjBXI96GXS8yiHUxRD1tqQ

Email:  vilagklub@vilagklub.hu –  mail@vilagklub.com

 

 BÉKENYILATKOZAT

A VII. Magyar Világtalálkozón megtartott
Vallások Párbeszéde Fórum résztvevőinek békenyilatkozata
Aranyosapáti, 2017. május 15.

Képgaléria

Mi, a VII. Magyar Világtalálkozó, – Vidék napja rendezvény – „Vallások párbeszéde” témájú tanácskozás résztvevői, a Reformáció 500 éves jubileuma alkalmán, és a négyeshatármenti kulturális találkozó helyszínén közös álláspontunkat és felhívásunkat a következőkben adjuk közre:

Mindenekelőtt Isten iránti hálával állapítjuk meg azt, hogy „Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az ő irgalmassága!” (Jeremiás Siralmai 3,22.)

Az Ige újrafelfedezése s annak magyarul hirdetése jelentette a megmaradást a nemzet számára akkor, amikor hódító és ártó szándékok pusztulásunkon munkáltak. Hálával emlékezünk mindazokra, akik az elmúlt 500 évben az Ige hirdetésével és az abból fakadó értékekkel gazdagították, erősítették az országot és a nemzetet. Kultúránk megtartó erő.

A történelem vihara sokmindent elsodort, de lélekben mindíg egyek maradtunk. A VII. Magyar Világtalálkozó is ezt az együvétarozást szolgálja. Alkalom arra, hogy találkozzon a vidék a központtal, az eldugott kicsi falu a világvárossal, magyar a magyarral. Mert élni igazán csak együtt, egymással, egymásért érdemes, határtalan szeretetben.

Valljuk, hogy a globális méreteket öltő diabolos, a nagy szétdobáló egymás ellen fordító erői ellenében a dialógus, az egy asztalhoz ülők párbeszéde lehet az egyetlen békés megoldás, ahogyan ezt a mai tanácskozáson is gyakoroltuk a keresztény vallás felekezeteinek résztvevői és az iszlám vallás muszlim képviselője eszmecseréjén.

A jövendő a béke emberéé” (Zsoltárok k. 37,37.) Ezért hívunk mindenkit, aki egy ilyen jövendőért kész globálisan gondolkodni és lokálisan cselekedni. Kész a békés mindennapokért imádkozni és dolgozni.

Aranyosapáti, 2017. május 15.

Balatoni szezonnyitó

Balatonlelle

Képgaléria

USA, Afrika, Kuvait, Venezuela, Indonézia üzleti lehetőségei a Gazdasági Fórumon

Középpontban az innováció és a sport

Képgaléria

A VII. Magyar Világtalálkozó keretében az OKISZ Székházban megrendezésre került a Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó. Az üzleti rendezvény a meghirdetett témakör szerint azzal foglakozott, hogy miként juthatnak a nemzetközi piacra a magyar termékek és szolgáltatások. A teltházas rendezvény középpontjában az innováció hazai és külföldi lehetőségei, valamint a sport és a gazdaság kapcsolatának témakörei álltak, ez utóbbinál kiemelt figyelem illeti a közelgő vizes világbajnokságot. A Fórum az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálta a résztvevőknek.

Dr. Tanka László elnök és Prof Havas Jenő, az Iparszövetség alelnökének köszöntői után Bokor Balázs nagykövet, az Üzleti Fórum elnöke prezentációjában bemutatta a szervezet céljait és cselekvési irányait. Miután a VII. Magyar Világtalálkozó díszvendége kontinensi szinten Észak-Amerika, így a Fórum irányadó beszédét Dr. Bársony Farkas, az AmCham elnöke, a GE ügyvezető igazgatója mondta el. Ismertette Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatait, a geopolitikai helyzetet, Magyarország globális versenyképességét. Bemutatta azt a javaslatcsomagot, amelyet az AmCham egy versenyképesebb Magyarországért készített.

Baráth Tamás, a New York-i Magyar-Amerikai Kereskedelmi kamara elnöke arról beszélt, hogy szervezete miként tudja segíteni a hozzájuk forduló, az USA-ban sikereket elérni kívánó vállalatokat. Balogh Sándor, a vizes világbajnokság szervező bizottságának gazdasági igazgatója a nemzetközi verseny előkészületeiről beszélt. Mészáros László amerikai üzletember a fiatalok képzéséről, Galambos Tamás, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Kuvaiti Kereskedőházának igazgatója az Öböl-beli gazdasági lehetőségekről, Szabó Béla, a Venezuelai Társklub elnöke a venezuelai befektetési lehetőségekről, Farkas Tamás, az ECC Consulting pályázati lehetőségeiről beszélt. Somlyai Gábor, a HYD Kft vezetője gyógyszerfejlesztésekről, Schuck Tivadar, az Indonéz Társklub elnöke az ottani gazdasági együttműködés perspektíváiról, Szliman Ahmed, a Mauritániai Világklub vezetője az afrikai és az arab piacokra jutás feltételeiről, Ifj. Papp László pedig a hajdúszoboszlói Ökölvívó Akadémia fejlesztéséről beszélt. Kőházy Ferenc pedig a Felvidéken megalkotott Szent Korona hőlégballon jelentőségéről, magyarságüzenetének fontosságáról szólt.

Az előadásokat követően a jelenlevő üzletemberek hosszasan tárgyaltak egymással, vizsgálták az együttműködés lehetőségét.

 

 Összefoglaló – Üzenetek
a Magyar Világtalálkozónak

A többi között az ausztráliai Gold Coastról, az argentinai Patagóniából, New Yorkból, az afrikai Mauritániából, az amerikai Hunarchers Íjászklubtól és a floridai Sarasota város Panoráma Világklubjaitól is érkeztek üzenetek a Magyar Világtalálkozóhoz - ezekből adunk  közre egy kis csokorra valót.

   https://youtu.be/cPdF5VvaDp8


 Kulturális gálaműsor, kirakodóvásár, konferenciák (május 14.)

Balatoni szezonnyitó Balatonlellén

Egész napos, sokszínű és tartalmas Balaton parti rendezvénnyel veszi kezdetét a nyolc napos Világtalálkozó, mégpedig az I. Magyar Világtalálkozó helyszínén, Balatonlellén. Részletes program…

 

Szabolcs megye, Aranyosapáti –
A Vidék napja (május 15.)

 A reformáció jubileuma jegyében

 Hagyományosan egy beregi kisfalu, Aranyosapáti ad otthont „A Vidék Napjának”, a Négyes Határmenti Találkozónak, amelynek középpontjában a reformáció 500 éves jubileumi ünnepsége lesz. Részletes program...

 

 Díszünnepség a Stefánia Palota Színháztermében (május 16.)

 „Hazádnak rendületlenül légy híve!”

címmel, a Szózat vezérgondolatának szellemében a világ öt kontinenséről gyűlnek össze Budapesten, a Stefánia Palota Színháztermében a VII. Magyar Világtalálkozó résztvevői május 16-án, kedden este 18 órakor a világtalálkozó ünnepi gáláján. Részletes program...

Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó

(május 17. szerda, 14 órától) – OKISZ-székház, 1146 Budapest, Thököly u. 60.)

Középpontban az innováció és a sport

A számos ország üzletemberének részvételével tartandó rendezvény középpontjában az innováció hazai és külföldi lehetőségei, valamint a sport és a gazdaság kapcsolatának témakörei állnak, ez utóbbinál kiemelt figyelem illeti a közelgő vizes világbajnokságot. Részletesen...

A Világtalálkozó zenés, táncos vacsoraestje

május 18. (csütörtök) – 17. órától – Stefánia Palota Regiment Étterem

Finom étel-ital, kiváló fellépők, kitüntetettek köszöntése

Az öt órás program keretében kerül sor „A magyar konyha világnapja” naptári bevezetését kezdeményező világtalálkozói közös nyilatkozat ünnepélyes bejelentésére és aláírására – Részletes program…

Közéleti Párbeszéd Fórum
a Magyar Tudományos Akadémián

 (május 19. (péntek), 15 órától)

Középpontban Európa jövője

 A Magyar Világtalálkozó kiemelt közéleti eseménye a Társadalmi Párbeszéd Fórum, amely ismét kiváló előadókat vonultat fel, s a téma is nagyon aktuális: jelenünk és jövőnk Európában. Részletes program…

 

 Látogatás a Józsa Judit Galériában

  (május 19., 18 órától – Városház u. 1.)

 Művészet, hagyomány, magyarság

Józsa Juditnak, az erdélyi Korondról származó  kerámiaszobrásznak, a magyar kortárs képzőművészet kiválóságának, a  nemzeti művészet jeles képviselőjének tárlatvezetéssel egybekötött előadását hallhatják meg a jelenlévők.

 A VII. Magyar Világtalálkozó
Szépe Verseny

 (május 20., Europa Congress Center)

 Radics Gigi, Király Viktor, Palcsó Tamás a színpadon

 A szépségverseny idén önálló, exkluzív helyszínen, kiemelt eseményeként egy nagyszabású gálaműsorral egybekötve kerül megrendezésre, majd vacsora és zenés táncos party zárja a Világtalálkozó Szépe választást a versenyzők részvételével. Meghívó…

Szegeden zárul a világtalálkozói
programsorozat (május 21.)

 Harangszentelés, kiállítás, Hollywood-est

 Szegeden lesz a VII. Magyar Világtalálkozó zárórendezvénye, egy egész napos programsorozat keretében. Kezdődik a Szegedi Dómban szentmisével, harangszenteléssel, majd folyatódik Szilágyi Árpád Nemzeti Emlékkertjében, lesz képzőművészeti kiállítás és végül egy Magyar Hollywood Est zárja a Világtalálkozó nyolc napos programsorozatát. Részletesen…

 Világtalálkozói védnökök

 A VII. Magyar Világtalálkozó rendezvényeinek védnökei: dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter; dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára; Balogh Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) elnöke; Páll Kornél, a Ciprusi Courvus Consulting Ltd elnöke, a MICE Alapítvány, az Ökonet és az Extra Délinfó.

 Valamennyiüknek köszönet a közreműködésért!

A VII. Magyar Világtalálkozó
pálinkája: Gustó Pálinkák,
ásványvize: Fonte Verde,
vörös bora: Egri Cuveé Selection

Gustó pálinkák

Fonte Verde ásványvíz

Egri Cuvée Selection

 A VII. Magyar Világtalálkozó dala

  Ne hagyd el hazádat!

 „Ne menj, ne menj, ne hagyd el hazádat!/ Ne higgy, ne higgy, a csábítók szavának/ Maradj, maradj, a szülőfölded kiált/ Hidd el, hidd el, Tiéd ez az ország…” - hallható a VII. Magyar Világtalálkozó dalában, amely ingyenesen letölthető az alábbi linken: https://youtu.be/JbfgScHvziQ

 

Húsz év története 9 percben

 Kisfilm a Panoráma Világklubról és
a Magyar Világtalákozókról

 Nagyváradi-Kis Anna rendezésében elkészült a Panoráma Világklubot és a Magyar Világtalálkozókat bemutató kisfilm, amely szabadon letölthető az alábbi linken: https://youtu.be/OBVOACYtmUw

 

Balatoni szezonnyitóval kezdődik,
Bereg-vidéken és Budapesten
folytatódik, majd Szegeden zárul
a VII. Magyar Világtalálkozó

Sajtóközlemény - szabad felhasználásra

Határtalan összefogás értékeinkért – e jelmondat szellemében indul útjára  a  VII. Magyar Világtalálkozó eseménysorozata, amely nyolc napon át tart Budapest számos helyszínén és több vidéki településen – hangzott el a fővárosi sajtótájékoztatón, ahol a Szervezőbizottság tagjai sorra nyújtották át a különféle események meghívóit. Részletesen…

Képgaléria

Képek a sajtótájékoztatóról

 

Szeretettel meghívjuk Önt, Családját, Barátait és Ismerőseit a világ minden részéről az

VII. Magyar Világtalálkozó


rendezvénysorozatára, amelyre 2017. május 14. és 21. között kerül sor, Budapesten, Balatonlellén, Szegeden, Aranyosapátiban, és amelyhez a határon túli magyar közösségek is csatlakoznak a helyi programjaikkal.
 

A nyolcnapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló népek, nemzetek képviselőit.

A VII. Magyar Világtalálkozó díszvendégei: Észak-Amerika (kontinentális, Felvidék (határon túli) és a Balaton-vidék (magyarországi).

 

Sajtótájékoztató – a világtalálkozói
programok bemutatása (május 4.)

A Világtalálkozó valamennyi programjának részletes bemutatására kerül sor május 4-én, csütörtökön délelőtt 11 órától Budapesten, az OKISZ-székházban rendezendő sajtótájékoztatón – (1146. Thököly út 60. földszinti terem). Meghívó…

 

Filmajánló a VI. Magyar Világtalálkozó eseményeiről
(válogatás)


Riportfilm a VI. Magyar Világtalálkozó Díszünnepségéről
Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, 2016, május 17. (KissFilm Stúdió)Magyarnak lenni jó - riportfilm a Díszünnepségről
(Globo Tv)

  
     

Riportfilm az ópusztaszeri-szegedi programról
VI. Magyar Világtalálkozó, 2016, május 16. (KissFilm Stúdió)
 


 

George Pataki, New York állam volt kormányzójának
videoüzenete a VI. Magyar Világtalálkozó résztvevőihez

 

 

Magyar Televízió Híradó
(május 17. 19.30., 20.14.)

 

Böjte Csaba imája a világ magyarságáért a Világfaluban
VI. Magyar Világtalálkozó, Világfalu, 2016, május 21.( Közéleti Gazdasági Krónika)


 

A Világtalálkozó dala – Világvándor (Hazavárunk)

 

 

 

 

A Világtalálkozó célja: határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés
a magyar identitás és értékvilág bemutatásával.
A Világtalálkozó üzenete: egy a nemzet, éljünk a világ bármely pontján, értékeinket, hagyományainkat őrizzük meg, gyarapítsuk és terjesszük jó hírét a nagyvilágban!
A Világtalálkozó jelmondata: Határtalan összefogás értékeinkért!

 Tekintse meg honlapunk programajánlatát,

és legyen Ön is részese a Világtalálkozónak!