Fehérvári Dóra és Steiger Nikoletta lettek a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépei

Egy felejthetetlen este – két királynő – három nagykövet

Fehérvári Dóra és Steiger Nikoletta lettek
a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépei

 Indonézia, Mongólia és India nagykövetei a zsűriben

2018. május 12.-21. között a Panoráma Világklub és az öt kontinens közel 240 Társklubja, számos civil társrendező és együttműködő partner közreműködésével került megrendezésre a VIII. Magyar Világtalálkozó 10 napos rendezvénysorozata. E sorozat keretében önálló rendezvényként szervezte meg az Extra Délinfó Kft. a VIII. Világtalálkozó Szépe cím odaítélését egy Szépség Divat Nap keretében. Ezen gálaesten, mint a Világtalálkozó kiemelkedő rendezvényén idén is a polgári, mértéktartó külsőségek és a szellemiség volt a fő szempont.

Nem csak Magyarországról, hanem a környező országokból, sőt a tengeren túl élő magyar lányok közül is kerestük a legszebbnek tartott magyar lányt, éljen bármely földrészen. Így bátran mondhatjuk, hogy a világ legszebb magyar leányát választotta meg a nemzetközi zsűri. A szépségen kívül nagy súllyal esett latba a kisugárzás, a műveltség, a nyelvtudás. Minden évben fontos szempont, hogy a kiválasztott hölgy tudjon jól kommunikálni, legyen naprakész a világ dolgairól és a konzervatív értékrendet képviselje.

Magyar gyökerekkel rendelkező, magyar származású 18 - 28 év közötti hölgyeket kerestünk, ez volt a felhívásunkban szereplő legfontosabb kitétel. A Panoráma Világklub klubrendszerén keresztül Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből is jelentkeztek magyar származású lányok, sőt az ausztrál társklub is delegált indulót a versenyre.

2018. május 19-én került megválasztásra a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe királynője. A szépségverseny a VIII. Magyar Világtalálkozó 10 napos rendezvény sorozat egyik legillusztrisabb eseményeként, önálló rendezvénykényként exkluzív helyszínen kerül megrendezésre: Budapesten, a belváros szívében, a Millennium Centerben (1052 Budapest, Váci utca 19-21.). A gálaesten nemzetközi és hazai divattervezők bemutatóival, és neves sztárfellépők színvonalas műsoraival szórakozhatott a népes, közel 400 fős közönség.

Ezen szépségverseny több szempontból is rendhagyó volt.

Idén a Magyar Világtalálkozó eseménysorozat díszvendége Ázsia volt. Nagy megtiszteltetés, hogy a zsűriben három ázsiai ország nagykövete is helyet foglalt.

Történetesen öexcell. Wening Esthyprobo, Indonézia nagykövete, öexcell. Rahul Chhabra, India nagykövete, és öexcell. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia nagykövete. Tagja volt még többek között a zsűrinek számos előadóművész és üzletember, közéleti személyiség is. Sasvári Sándor, Marcellina, Fábián Éva, Sütő Enikő, Keresztes Ildikó, Bokor Balázs, Győrfi Pál.

Az új vándorkoronát - amely évről évre a legszebb lány fejére kerülhet -idén is Dr. Horváth Gyula ékszerész készítette el.

Az este házigazdája Joó Géza zenei producer és a Magyar Világtalálkozó alelnöke volt.

Az este során több divatbemutatót is láthatott a nagyközönség. Így a Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Divat és Stílustervezőinek végzős vizsgamunkáiból, a Metime Showroom, valamint két kárpátaljai tervezőjét is Krivanics Ágnes és Dana Orinchay-Streltsova. Az Indonézia Budapesti Nagykövetsége közreműködésével 6 nemzetközi hírű tervező több mint 20 ruhája mutatkozott be a kifutón Artina, Batik Chic, Handy Hartono, Itang Yunasz, Poppy Karim és Warnatasku munkáiból. Ezen bemutatón megismerhettük a színes indonéz kultúrát a divaton keresztül. A bemutató érdekessége volt, hogy a modellek közt Ras Muhamad indonéz reggae énekes is feltűnt.

Az indonéz divatbemutatót öexcell. Wening Esthyprobo Indonézia Nagykövetasszonya zárta, ami önmagában is világritkaságnak számít. Ő egy fantasztikus Batik Chic ruhában vonult végig a kifutón hatalmas tapsvihar közepette.

A divatbemutatók után következett az est fénypontja a királynő megválasztása.

A 15 döntőbe jutott lány ONE&ONLY márka ruháiban vonult először a színpadra, majd az estélyi ruhás felvonulás ADRYPROJEKT ruháiban történt.

Az este során a közönség tovább szórakozhatott a fellépő előadóművészeknek köszönhetően. A szárfellépő Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész volt. A női szárfellépő Szabó Magdi előadó, dalszerző és crossover zongoraművész - csak erre az alkalomra írt egy dalt, amivel most stúdióba vonul -és áthangszerelve jelenik meg hamarosan a közönség számára is. Továbbá fellépő volt Koroknai Árpád - Ómen, Abaházi Nagy Lívia énekes, akit az X-Faktorban is hallhattak, Proksa Zoltán crossover tenor.

A 2018. május 19.-i döntőben egyenes ágon résztvevők a külföldi elődöntők és delegálások folytán: Felvidék: Steiger Nikoletta, Kárpátalja: Mitro Gabriella Barbara, Erdélyből: Kovács Krisztina, Ausztrália: Gyurácz Anna voltak

A szépségverseny helyezettjei idén is igen komoly ajándékokat, értékes utazásokat kaptak a szponzorok felajánlásának köszönhetően.

Rendhagyó módon az idén nem egy, hanem két királynőt választott a zsűri. Az egyik a határon túli magyarokat képviseli majd, a másik királynő a magyarországi eseményeken lesz látható.

A koronákat a három ázsiai nagykövet (indonéz, indiai, mongol), - akik egyben zsűri tiszteletbeli elnökei voltak - adták át a helyezettek részére.

Az alábbi helyezések születtek:

I. helyezett Fehérvári Dóra (Cegléd) magyarországi királynő,

I. helyezett Steiger Nikoletta (Dunaszerdahely) a határon túli királynő,

II. helyezett Gyurácz Anna Budapestről, aki az (ausztráliai Panoráma Világklub delegáltja)

III. helyezett Szick Petra Dóra (Biatorbágy)

Közönségdíjas Kovács Krisztina (erdélyi delegált) - a legtöbb facebook szavazást kapta.

A VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe döntősei: Balla Adrienn, Fehérvári Dóra, Gyurácz Anna, Járóka Fanni, Kovács Krisztina, Ludman Fruzsina, Marosi Zita, Mitro Gabriella Barbara, Steiger Nikoletta, Szabó Judit, Szalay Violetta, Szick Petra, Vonák Alexandra, Záhorszki Dominika, Zolyomi Ingrid Xénia.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy már Balitól - Budapestig cikkeznek a rendezvényről, ugyanis több indonéz lapban is megjelentek az eseményről szóló cikkek.

A napokban igen megtisztelő felkérés kaptak a VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe királynői és udvarhölgyei. Ez év augusztus 31.-én a Vár a kifutó! – II. felvonás -közel 2 órás -jótékonysági rendezvényen -aminek a budavári Hilton Budapest ad helyet immáron 2. alkalommal -az Ablity Fashion modelljeit fogják kísérni a kifutón - számos közszereplő mellett. Az est szlogenje „Nincs Vár Királynő és udvarhölgyek nélkül”.