Kispest polgármesterének köszöntője: az erdélyi emberekre lehet számítani!

Üzenet Erdélybe: határtalan összefogással értékeinkért!

Kispest polgármesterének köszöntője: az erdélyi emberekre lehet számítani!

Mindig kell egy barát –  Zalatnay, Keresztes Ildikó, Szabó Magdi
és Varga Miklós a talkshowban

Budapesten a Székelyország Tündérkertje Látványpark és a Bujdosó Székely Étterem adott otthont a VIII. Magyar Világtalálkozó Erdély-napi rendezvényének, május 13-án vasárnap délután – abból az alkalomból, hogy  az idei Világtalálkozó egyik díszvendége Erdély volt.  Először különféle kulturális programok zajlottak, majd üdvözletek, köszöntők hangzottak el, s utána a szórakozásé volt a főszerep. Mindeközben a jelenlévők elfogyasztották a finom erdélyi ízeket megelevenítő pityókás tokány ételt, a Világtalálkozó ivóvizét, a Pannónia Kincse lúgos ásványvizet, a Joó-talkshowban pedig egy zenés beszélgetés keretében Magyarország pop-hírességei szerepeltek.

Gajda Péter Kispest polgármestere a kerület nevében köszöntötte a jelenlévőket, nagyrabecsülését kifejezve a régióban élő és tevékeny részt vállaló erdélyi emberek iránt, akikre mindig lehet számítani. Külön kiemelte Bacsó Andrást, a Tündérkert tulajdonosát, aki Budapest egyik legforgalmasabb környékén, a KÖKI szomszédságában teremtette meg azt a világot, amely idehozza a fővárosiaknak Erdély értékeit, szépségeit.

Üdvözölte a Magyar Világtalálkozó kezdeményezését, amely a magyarság összefogásának szép civilpéldáját mutatja. A polgármester úrnak dr. Tanka Lászlóné, Iréne, a Magyar Világtalálkozó alelnöke nyújtotta át, a Panoráma Világklub által a közelmúltban kiadott Örökségkönyvet, amely az erdélyi írófejedelem, Wass Albert szellemi hagyatékát mutatja be a Kárpát-medencében és a nagyvilágban.

A délután során színes programok zajlottak a kisszínpadon, Gaál István, az erdélyi Világklubok magyarországi társelnöke mikrofonja előtt sorra mutatkoztak be vendégei, érdekes személyiségek, közszereplők. Nagy sikert aratott a Koppány Vezér Barantások bemutatója, Kovács Krisztina énekes-gitáros,  Vincze B. András gitáros-énekes és Nógrádi Tóth István magyarnóta énekes műsora, Farkas Annamária előadóművész kolozsvári dala.

Az est fénypontja Joó Géza zenés beszélgető talkshowműsora volt, amelyen Keresztes Ildikó, Varga Miklós,  Zalatnay Sarolta és Szabó Magdi előadóművészek válaszoltak az izgalmas kérdésekre. A hangulatos beszélgetés során megismerhettük Keresztes Ildikó fergeteges humorát, megtudtuk, hogy Varga Miki már a stafétabot átadására készül gyermekeinek, s hogy mit jelent Szabó Magdi életében a zongora. Zalatnay Cinitől pedig, hogy : „mindig kell egy barát”- s énekelte vele a közönség.

A késő estébe nyúló találkozó további fellépésekkel folytatódott, baráti beszélgetésekkel, finom ételek-italok fogyasztásával ért véget az Erdély Napja.